Campervakantie in Duitsland

Buurland Duitsland heeft je veel te bieden, maar een reguliere hotelvakantie zorgt ervoor dat je minder van het land ziet. Als je een camper huurt, kun je daarmee veel meer zien van wat Duitsland te bieden heeft. Zowel in Nederland als in Duitsland kun je gemakkelijk een camper huren.

Zuid-Duitsland

Beieren is de grootste deelstaat van de bondsrepubliek. Als je zo veel als mogelijk wilt zien van het Beierse landschap, is een goed vervoersmiddel als een camper een noodzakelijkheid. De grootste stad van de deelstaat is München. Deze historische stad is rond het fameuze Oktoberfest een ontzettend gezellige en feestelijke stad. Maar ook buiten het feest om is de stad een bezoek waard. Denk hierbij onder meer aan de gotische Frauenkirche, maar ook aan het stadion van FC Bayern München.

Schwarzwald

In het zuiden van Duitsland ligt ook het Zwarte Woud, Schwarzwald in het Duits. Het Zwarte Woud is een zeer populaire toeristische trekpleister gelegen in het uiterste zuidwesten bij de grens met Frankrijk en Zwitserland. Het Zwarte Woud is een groot bos dat zich uitstrekt over 150 kilometer, dus een camper is erg praktisch om tijdens de vakantie het hele woud te zien. Avonturiers kunnen hier hiken, raften, crossfietsen, bungeejumpen en rodelen. Als je meer van de rustigere activiteiten bent, is een wandeling langs één van de vele uitgestippelde routes een aanrader.

Oost-Duitsland

Na de hereniging van West- en Oost-Duitsland heeft het oosten van het land een flinke opleving meegemaakt. Duitsland kreeg een aantal nieuwe deelstaten erbij, zoals Saksen en Brandenburg, maar ook de hoofdstad Berlijn werd weer één geheel. De wereldstad staat natuurlijk bekend om de Brandenburger Tor, de Bundestag en het beroemde Checkpoint Charlie. Voor wie naast deze wereldstad meer van de regio wil leren kennen, is een bezoek aan grote steden als Leipzig en Dresden een aanrader. Hiervoor is het huren van een camper een verstandige keuze, want het vergemakkelijkt de rondreis aanzienlijk.